Štyridsiatnik Nedvěd prežíva druhú jar, prekonal rekord Jágra

11.05.2012 Celý región

Štokholm 11. mája (TASR) - Skúsený veterán Petr Nedvěd prežíva na majstrovstvách sveta v Štokholme a Helsinkách svoju druhú hokejovú jar. Štyridsaťročný útočník rozhodol s prehľadom vo štvrtok o triumfe nad Lotyšskom (3:1) a prekonal rekord Jaromíra Jágra ako najstarší autor gólu českého národného tímu na svetovom šampionáte.

Liberecký center, ktorý si vypýtal nomináciu do tímu Aloisa Hadamczika výkonmi v českej extralige, po zápase s Lotyšmi žiaril šťastím. V polovici záverečnej tretiny si vypýtal kolmicu od obrancu Ondřeja Němca, vzápätí skúsene podvihol hokejku lotyšskému obrancovi, aby si následne 'mazácky' položil brankára Edgarsa Masalskisa forhendovým blafákom a poslal puk pod brvno.

" Dostal som krásnu prihrávku a pretiahol som sa za obrancu. Bol som rád, pretože do konca už moc času nezostávalo Sústredil som sa len na to, aby som z tej situácie vyťažil buď faul, alebo gól. Tak som sa skrátka snažil dupať," cituje portál idnes.cz autora víťazného gólu, ktorý sa vzápätí usmieval na štokholmskú arénu. K prekonanému Jágrovmu rekordu s humorom dodal: "Však on Jarda zasa príde, veď hovoril, že bude hrať až do päťdesiatky. A až sa vráti, tak potom ja budem musieť tiež."

Nedvěd, ktorý v zámorskej NHL obliekal dresy ôsmich tímov, dúfa, že výhra s Lotyšskom českú reprezentáciu nakopne. Rozhodne však nepodceňuje ani najbližšieho súpera z Talianska.

"Azda ten gól proti Lotyšom pomôže nielen mne, ale celému tímu. Zasa sme pár gólov dali, takže to skrátka ide. Dúfame, že nás táto výhra trochu nakopne a dodá ďalšie sebavedomie, že to na nás prenesie takú ľahkosť," uviedol Nedvěd, ktorý k súboju s Talianmi dodal: "Ak si niekto myslí, že Taliani budú ľahký súper, tak tvrdím, že nebudú. Budú hrýzť, brániť, budú to betónovať, hrať to svoje catenaccio. Budeme jazdiť do plných. Takže čím skôr dáme gól, tým to pre nás bude jednoduchšie. Pre týchto súperov má bod cenu zlata a pre nás je to naopak."
 

Vyberte región